دوستان و همراهان عزیز گروه آموزشی رابین سلام. در این پست میخواهیم در مورد سنگ زیبا و جذاب چشم ببر آشنا شویم و یاد بگیریم که تاریخچه سنگ چشم ببر چیست؟ و چگونه تشکیل شده و چرا به این نام خوانده میشود؟و اینکه چگونه میتوان از سنگ جذاب و زیبا نگهداری کرد و ان را تراش داد و به عنوان نگین در زیورآلات استفاده کرد؟
سنگ چشم ببر چیست و چگونه تشکیل میشود؟
همانطور که میدانید این سنگ (Tiger’s eye) ازدسته کانی کوارتز ها که دارای رده های قهوه ای طلایی و زرد تیره است که در برابر اسید ها بسیارحساس است.نمونه های قرمز، سبز و آبی آن کمیاب تر میباشد.همانند چشم ببر دارای نوارهای درخشان عمودی است که نمایانگر درخشندگی متغییر و خاصی میباشد. به علت شباهت ظاهری این سنگ نیمه قیمتی به چشم ببر،به این عنوان می شناسیم
تاریخچه سنگ خاص چشم ببر
اگر بخواهیم درمورد تاریخچهاین سنگ بدانیم باید بگوییم که در بیشتر نقاط کره زمین وجود دارد ولی بیشتر میتوان در تایلند و آفریقای جنوبی که در حال حاضر مهمترین منابع راف این سنگها است را نام برد زیرا کیفیت آنها در این مناطق بسیار استثنایی است ، همچنین دراسترالیا، برزیل، کانادا، چین، هند، کره، میانمار، نامیبیا، اسپانیا و آمریکا نیز می تواند یافت شود.
نحوه ی نگهداری
برای نگهداری باید آنرا از ضربه و خراش با شی های تیز و سخت محافظت کنیم همانند سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی دیگر و همچنین نباید در معرض تغییرات زیاد دما و حرارت قرار دهیم چون ممکن است به سنگ آسیب وارد شود
طریقه تراش دادن سنگ
برای اینکه تلاتو متغیر و همچنین پدیده چاتویانسی یا چشم ببری این سنگ به خوبی و به بهترین شکل نمایان شود باید به صورت محدب(کوژ) شکل و بصورت جهت دار برش داده شود . تراش دادنش باید موازی باطول فیبرهای درونی این سنگ انجام شود.
درنتیجه هنگامی که بصورت عمودی یا خلاف اکثریت فیبرهای چشم ببر آن را تراش دهیم ممکن است نتیجه کار یک سنگ قهوه ای تیره متمایل به سیاه و بدون بازی رنگ باشد.
به طور معمول این سنگ ها به شکل بیضی تراش داده میشوند ولی در شکل های دیگری مانند دایره و نامنتظم نیز دیده میشوند
در بعضی موارد چشم ببر ممکن است به صورت یک سنگ تزئینی کنده کاری شود.تراش های گل شکل و حیوانات نیز بسیار محبوب هستند.
به طور کلی در تسبیح، مهره، آویز و مدال، انگشتر و بخصوص دستبند استفاده و همچنین از آن در ساخت اشیا کلکسیونی استفاده می شود.
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
عالی بود.ممنون ازتوضیحات.